YouTube testează streaming-ul video 4K la 60 FPS, cu rezultate spectaculoase

0
110

YouTube a anunţat suport pentru playback video la 60 FPS încă din luna octombrie a anului, spre bucuria gamerilor care puteau savura gameplay la o calitate mai apropiată de experienţa reală. Ei bine, azi aflăm că YouTube testează acum clipuri 4K la 60 FPS.

60f

Aveţi mai jos un exemplu, iar clipurile arată fantastic, datorită frame rate-ului ridicat. Pe lângă claritatea crescută, mişcările par acum mai line şi mult mai realiste decât la 24 FPS sau 30 FPS. Evident, aveţi nevoie de un PC puternic, cu un display 4K pentru a putea savura la adevărata calitate aceste clipuri video. YouTube nu oferă încă oficial suport pentru streaming 60 FPS la rezoluţie înaltă, deocamdată fiind disponibile doar 6 clipuri de test.

Se pare că YouTube ar fi efectuat câteva modificări la codecul său şi sistemul de procesare, care îi permit să ofere clipuri de genul, fără a pune prea mult stres pe constrângerile legate de lăţimea de bandă. Înainte să vă bucuraţi prea tare că veţi privi aşa ceva pe telefon, mai avem mulţi ani până acolo, fiind nevoie şi de o conexiune foarte capabilă de foarte mulţi GB pe secundă.

via thenextweb