YouTube pregăteşte un serviciu muzical pe bază de abonament, va sosi în următoarele luni!

0
67

YouTube pregăteşte un serviciu de streaming muzical, pe care îl va oferi clienţilor săi pe bază de abonament. El va include atât streaming video, cât şi audio, oferind acces abonaţilor la albume muzicale complete.

YouTubeMusic

Nu vor exista reclame enervante, iar acest serviciu va concura cu Spotify, Deezer sau Beats Music. Google negociază cu case de discuri precum Sony, Universal şi Warner şi aparent ar fi reuşit să ajungă la înţelegeri cu 95% dintre artiştii comerciali. Şeful YouTube pe secţiunea business, Robert Kyncl a declarat pentru Financial Times că ar dori că procentul să fie de 100%, dar noul serviciu se va lansa astfel şi va fi îmbunătăţit odată cu trecerea timpului.

Cea mai mare problemă o reprezintă artiştii independenţi, care nu sunt mulţumiţi de termenii impuşi de YouTube. Din câte am auzit până acum acest serviciu nu iese prea mult în evidenţă faţa de Spotify sau Deezer, deci sunt curios ce selling point va avea. În plus, acum că Beats Music face parte din Apple, el ar putea deveni un rival cu adevărat de temut pentru YouTube Music.

Via worldtvpc