YouTube nu poate ajunge la o înţelegere cu casele de discuri independente şi artiştii independenţi

0
56

Se pare că YouTube are o problemă cu casele de discuri independente şi cu artiştii indie, care nu vor să se conformeze la noua sa politică. YouTube are un model de afaceri pe bază de abonament premium pe care aceşti artişti nu îl accepta şi refuza să semneze contractele.

youtube-820x4201

Iniţial se spunea că Google ar putea să le scoată clipurile de pe YouTube, dar acum se pare că le va tăia doar veniturile obţinute din platforma sa. Un purtător de cuvânt al YouTube afirma că ţinta principală o reprezintă conţinuturile oficiale uploadate, spre exemplu concerte live pe care o casă de discuri le publică pe YouTube. Acestea vor fi blocate, iar cele postate deja vor fi scoase de pe YouTube, dacă respectivul artist sau casa de discuri nu a semnat contractul premium cu YouTube.

Excepţia o reprezintă clipurile de pe Vevo, care vor fi vizibile ca şi înainte. Această decizie nu îi afectează pe oamenii de rând care uploadeaza conţinuturi de la festivaluri şi concerte, dar monetizarea va fi dezactivată în cazul lor. YouTube pregăteşte un serviciu pe bază de abonament şi ne apropiem tot mai mult de lansarea sa. El va intra în faza de trial în cadrul companiei Google săptămâna viitoare, fiind disponibil pentru angajaţi.

Cât sunteţi gata să plătiţi pentru YouTube?

Via Slashgear