Yahoo plănuiește lansarea unei platforme rivale de conținut video pentru YouTube

0
99

După ce în zilele precedente v-am prezentat faptul că cei de la Disney au achiziționat furnizorul de conținut video pentru YouTube Maker Studios, și că gigantul din televiziunea germană, Pro Siebben – Sat.1 a achiziționat 20% din acțiunile unui furnizor de conținut, iată că astăzi aflăm că și cei de la Yahoo doresc să intre în această piață care promite venituri destul de atractive, prin lansarea unei platforme concurente pentru YouTube.

yahoo.jpeg-1280x960

Acestă platformă va oferi pe lângă funcțiile uzuale de upload a materialelor video și monetizarea ulterioară a acestora și oferirea unor statistici complete. Astfel, Yahoo speră să atragă starurile și creatorii de conținut video existenți în acest moment pe YouTube prin oferirea unui program de monetizare mult mai bun

 

Acest program se va axa pe atragerea de staruri de succes de pe YouTube și monetizarea ulterioară a  acestora. Totodată, Yahoo va oferi un program complet de soluții de reclame și promovare a materialelor video chiar și pe pagina home Yahoo.com. Se așteaptă ca planurile pentru dezvoltarea acestui serviciu să fie puse în aplicare în următoarele luni.

via: Theverge