Xiaomi intenţionează să investească 1 miliard de dolari în conţinuturi video online

0
76

Xiaomi a anunţat în această săptămână via Weibo că are de gând să facă investiţii de 1 miliard de dolari în conţinuturi video online. Astfel, ei vor susţine ecosistemul smart TV din spatele televizoarelor pe care le produc.

screen-shot-2014-11-04-at-3-45-36-pm

În spatele iniţiativei se afla doi oficiali Xiaomi cu experienţă în media, Chen Tong, fost editor şef al portalului de ştiri Sina.com şi Wang Chuan, director al secţiunii Produse Smart TV la Xiaomi. Primele televizoare smart ale companiei apăreau în septembrie 2013, iar cu câteva săptămâni în urmă a debutat şi generaţia a doua. Ideea este de a crea un ecosistem hardware unificat în jurul lui MIUI, software-ul aplicat peste Android şi care diferenţiază Xiaomi de rivali.

Firma operează pe o piaţă aglomerată şi aflată în plină creştere. Conform Digital TV Research, China este cea mai mare consumatoare de produse smart TV din lume. Printre platformele software care activează în această zonă se număra Baidu cu al său TV+, dar şi soluţia celor de la Alibaba, care are avantajul unor funcţii de comerţ online. Va reuşi oare Xiaomi să se impună?

via Techcrunch