Xiaomi ar putea lansa în curând primul său televizor cu Dolby Vision şi ecran OLED de 65 inch

0
622

Cele mai vizibile companii care vor o felie din piaţa smart TV sunt mai nou cele din China. Ne-am obişnuit ca războiul să fie între LG şi Samsung, uneori cu câteva hituri de la Philips sau Sony, dar acum Xiaomi şi Huawei s-au pus pe lansat modele bine dotate. Huawei vine după câteva modele smart interesante, iar Xiaomi ar da replica în curând cu un TV cu panou OLED de 65 inch şi cu Dolby Vision.

O postare recentă de pe Weibo a celor de la Xiaomi face aluzie la un televizor nou cu suport Dolby Vision. Xiaomi vrea să scape de ideea că oferă tehnologii învechite, cum se întâmplă cu Mi TV 5 Pro care are un panou HDR 10+ ceva mai modest. Pe 28 aprilie managerul general al Xiaomi TV a partajat o imagine pe contul său oficial de Weibo unde menţiona un produs cu numele de cod L65M5-OD, care a primit certificare Dolby Vision.

Câţiva utilizatori de pe Weibo şi-au dat seama că televizorul vine şi cu suport pentru reţele TV terestre DTMB. Producătorul hardware al acestui TV este TPV Xiamen, iar particula “OD” din numele de cod ar putea fi o aluzie la un panou OLED. Lista de specificaţii dezvăluită până acum indica sosirea unui produs scump, cu diagonală mare, de 165 cm. În acest moment Xaomi este pe locul întâi la livrări smart TV în China şi pe locul 5 pe glob.

Bătălia va fi aprigă atunci când şi Huawei îşi mai creşte cota şi plusează cu al său Harmony OS şi camerele pop up deja celebre cu AI.