Windows 10 va sosi pe Xbox One în noiembrie, consola primeşte şi compatibilitate cu jocuri Xbox 360

0
365

Windows 10 are deja o săptămână de când a început să fie oferit pe PC-uri şi laptopuri, iar pe undeva prin toamnă va sosi şi în varianta pentru mobile probabil. Aflăm azi şi că platforma Microsoft va ajunge pe consola Xbox One în noiembrie.

xbox-one-halo

Xbox One începe deja să semene cu un înlocuitor de PC în aceste condiţii, iar de la anul va primi şi funcţionalitate DVR gratuită. Probabil vă întrebaţi ce înseamnă actualizarea la Windows 10 pentru această consolă… ei bine ea va aduce şi asistentul virtual Cortana, printre altele. Prin intermediul său veţi putea căuta conţinuturi sau informaţii pe web, dar şi da comenzi.

Va exista şi un nou dashboard şi suport pentru aplicaţii Windows universale. Mai nou veţi putea şi descărca aplicaţii din Windows Store, care pot rula şi pe telefoane, tablete şi televizoare. Browserul Microsoft Edge va fi şi el inclus în pachet, iar dacă interacţiunea cu toate aceste elemente vi se pare prea mult pentru un joystick, Microsoft va lansa în noiembrie şi tastatura Chatpad de mai jos, la preţul de 35 de dolari.

xbox-one-chatpad

O veste excelenta este şi sosirea compatibilităţii cu unele jocuri vechi de pe Xbox 360.

xbox-360-games

via liliputing