UPC sesizează CNA cu privire la acţiunile abuzive ale Antena Group

0
355

UPC România a realizat o sesizare la CNA cu privire la “acţiune abuzive” din partea Antena Group, care “condiţionează tehnic şi financiar” retransmisia posturilor Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi GSP TV.

upc

Astfel se încalcă legislaţia în vigoare cu privire la pachetul “must carry”. Acest principiu este reglementat prin articolul 82 din Legea audiovizualului şi le impune operatorilor de cablu să retransmită o serie de televiziuni. UPC România declară că a fost informată de Antena Group prin 4 notificări că vor fi modificaţi parametri tehnici de emisie şi recepţie pentru canalele mai sus menţionate.

Comutarea era programată pentru 4 februarie de către Antena Group, dar a fost mutata pe 4 martie 2014 recent. Antena Group vrea să modifice şi sistemul de criptare de la Power-Vu la CONAX şi modul de compresie video, de la MPEG2 la MPEG4-H264, dar şi serviciul de teletext şi compresia audio. Odată realizate aceste modificări, UPC nu va mai putea retransmite cele 5 televiziuni ale grupului.

Să vedem care va fi decizia CNA şi ce statut va primi conceptul de “must carry” pe viitor.

Via Mediafax