Ungaria adopta taxa pe publicitate, în ciuda protestelor din media

0
82

Parlamentul ungar a adoptat în această săptămână o controversată taxa pe publicitate, deşi companiile de media s-au opus vehement acestei decizii. Peste 60 de televiziuni, radiouri, publicaţii şi site-uri s-au opus acestei măsuri.

Advertising

Proiectul legislativ prevede introducerea unei taxe, care ar putea ajunge la maximum 40% din veniturile anuale din publicitate în cazul companiilor din media. Acest proiect a fost adoptat cu 144 de voturi pentru şi 30 împotriva în cadrul Parlamentului din ţara vecină. Protestele companiilor din media au inclus şi măsuri extreme, RTL şi TV2 anunţând la începutul acestei luni că intenţionează să îşi oprească emisia, în semn de protest.

Alte societăţi media s-au alăturat protestului, se pare, ajungându-se la o serie de proteste de amploare în data de 5 iunie. Televiziunile şi radiourile şi-au întrerupt emisia timp de 15 minute în seara zilei de 5 iunie, iar ziarele au apărut pe piaţa în dată de 6 iunie cu primele pagini goale, dar iată că nu a folosit la nimic. Numeroase societăţi de media ar putea fi falimentate de această taxa şi vor fi afectate şi alte domenii.

Să sperăm că nu îi va veni şi parlamentului nostru această idee…

via Mediafax