Un viitor luminos pentru smart TV-uri; Iată predicţia experţilor de la Strategy Analytics

0
317

Televizoarele smart câştiga tot mai mult teren în ultima vreme, într-o ascensiune pe care o putem compara cu cea a smartphone-urilor din 2007 încoace. Strategy Analytics are şi câteva cifre care susţin că acest trend de dezvoltare va continua şi în următorii ani.

Futuristic-Black-Box-TV-Cabinet-for-Modern-Living-Room-by-MisuraEmme-800x487

Analiştii afirma că televizoarele cu panouri plate vor obţine o cotă de piaţă de 73% la nivel global în 2017. David Watkins de la Strategy Analytics sfătuieşte companiile care vând smart TV-uri să îşi îmbunătăţească funcţiile de comunicare şi partajare cu gadgeturi ce au rol de “ecran secundar”. În 2014 televizoarele smart vor reprezenta 44% din vânzările globale de modele cu panou plat, conform experţilor.

Creşterea este de 11% faţă de anul trecut, ceea ce e destul de impresionant. În 2013 segmentul a crescut cu 55% la capitolul livrări faţă de 2012, ajungând la 76 milioane de unităţi. Europa de Vest este zona globului care domina rata de adopţie a televizoarelor high end, modelele high end reprezentând 45% din piaţa flat screen.

Via misco.co.uk