Un studiu Digital TV arata că până în 2018 peste 700 de milioane de televizoare vor fi conectate la Internet

0
77

Televizoarele conectate la Internet sunt o realitate a lumii moderne şi nu doar un trend, astfel că următorul pas e ca ele să devină standardul. Un studiu al celor de la Digital TV Research arata ca televizoarele conectate la Internet vor ajunge la un număr de 759 de milioane până în 2018.

numberofstreamingdevicessoldin2013

Acesta este un număr dublu faţă de modelele din 2013. Printre factorii care duc la această evoluţie se număra accesul uşor la Internet broadband în ţările dezvoltate, evoluţia serviciilor de streaming video ca Netflix, dar şi gadgeturilor de streaming video. Creşterea explozivă a produselor că Apple TV sau Google Chromecast contribuie şi la creşterea segmentului Smart TV.

Terminalele de streaming sunt la ora actuală asociate cu majoritatea televizoarelor conectate, dar pe viitor vom vedea o scădere a popularităţii gadgeturilor, pe măsură ce televizoarele Smart au funcţiile de streaming încorporate. Smart TV-urile vor fi majoritare în acest an, iar prin 2015 ele vor depăşi terminalele de streaming că produse principale de video streaming TV.

Via Business Insider