Top 5 lucruri pe care trebuie să le știm despre televizoarele LG din 2014

0
98

Deși în anul 2013, LG a lansat câteva televizoare OLED de mari dimensiuni, compania nu a reușit să avanseze din punct de vedere al calității imaginii spre deosebire de rivalii lor. Standul LG din cadrul CES 2014 a atras totuși atenția cu modele curbate UHD, modele standard UHD, plus o nouă gamă de televizoare OLED. În rândurile de mai jos veți regăsi 5 lucruri pe care trebuie să le știm despre televizoarele LG din acest an.

1) OLED este o tehnologie ce va fi prezentă și pe televizoarele LG din 2014

lg-77-inch-4k-curved-oled

Din câte știm, OLED este o tehnologie a imaginii ce utilizează materiale organice pentru a ilumina LED-urile, ceea ce înseamnă că fiecare pixel poate emite o lumină proprie pentru a îmbunătăți luminozitatea, culoarea și nivelurile de negru. De asemenea, această tehnologie oferă imagini surprinzătoare, dar în același timp este greu de produs și foarte scumpă.

Cu toate acestea, se pare că acest lucru nu i-a oprit pe cei de la LG să lanseze noi astfel de televizoare OLED. Printre celelalte modele OLED prezentate la CES 2014, LG a dezvăluit și televizorul curbat OLED, ce vine cu rezoluție UHD 4K și cu o diagonală impresionantă de 77 inch, ce arată incredibil.

2) LG are în gama 2014 atât televizoare curbate 4K, cât și televizoare plate 4K

105-Inch-Curved-UHD-Tv-Announced-By-LG

Cele 3 televizoare OLED expuse la standul LG, nu au fost singurele modele UHD prezentate. Pe lângă acestea, LG a dezvăluit și o serie de televizoare LED UHD, atât cu ecran curbat, cât și cu ecran standard plat. Printre acestea, am putut admira și un “monstru”, acesta fiind modelul 105UB9, televizor ce vine cu o diagonală de 105 inch și care costă 70.000 $. Datorită faptului că imaginea are un aspect 21:9, televizorul este mai degrabă unul 5K  (rezoluție 5120×2160 pixeli).

3) Interfața Smart webOS

smart_lg_webos_interface_ces2014-100224487-orig

Cei de la LG au decis ca în acest an să folosească platforma webOS pentru televizoarele Smart TV din gamă. Acest lucru aduce o interfață cu totul și cu totul diferită față de cea precedentă. Interfața sistemului de operare webOS este mult mai simplistă, mai ușor de folosit. De asemenea, se observă un raspuns foarte rapid a comenzilor efectuate prin intermediul telecomenzii Magic Remote ce este inclusă în pachet.

4) Sunetul 

LG-Gallery-OLED-2

LG mizează anul acesta și pe capitolul sunet. Cel mai bun exemplu pe care îl putem da, este televizorul curbat 4K de 105 inch, dispozitiv ce vine cu un sistem audio 7.2, care a fost dezvoltat de către brandul Harman Kardon, acesta regăsindu-se și pe televizorul GALLERY OLED sub forma unui sistem audio 2.2 ce a fost integrat în ramă.

5) Streaming-ul de conținut video 4K va sosi pe televizoarele LG

lg_ultra_hdtv

Unul dintre cele mai importante anunțuri făcute în cadrul show-ului CES 2014, a fost faptul că cei de la Netflix vor lansa un serviciu de streaming video 4K în luna februarie, serviciu ce va folosi formatul HEVC H.265. Cei de la LG au făcut o astfel de demonstrație, prin care a fost prezentat un clip la rezoluție 4K, ce rula la 60 fps.

Via: Trustedreviews