Top 5 cele mai populare device-uri de streaming disponibile pe Amazon; aflați cum le puteți comanda din România

1
101

Din câte se pare, anul acesta, televizoarele inteligente sunt din ce în ce mai populare. Deși unele dintre acestea vin din fabrică cu funcții Smart, pe piață există și o varietate de soluții TV standard ce nu oferă acest lucru. Cu toate acestea, există o metodă foarte simplă de a transforma un televizor obișnuit într-unul Smart TV.  Această metodă constă în utilizarea unui dispozitiv de media streaming ce poate fi regăsit fie sub forma unui stick, fie sub formă de set top-box.

3optionsMatt02

Printre cele mai populare astfel de dispozitive se numără dongle-ul Google Chromecast, Apple TV, Roku Streaming Media Player, Roku Streaming stick și Amazon Fire TV. În rândurile de mai jos veți găsi o serie de informații despre fiecare device în parte, dar și detalii despre cum putem achiziționa aceste dispozitive de pe site-urile din afară, cum ar fi Amazon.

1. Google Chromecast35$ – Amazon / 249 lei – eMAG.ro

Google Chromecast

După cum bine știm, acest micuț device a fost anunțat oficial acum mai bine de un an, mai precis pe data de 24 iulie 2013, moment în care a fost și pus în vânzare la un preț de doar 35$. Acesta măsoară doar 72 mm în lungime și se conectează prin intermediul unui port HDMI la televizorul vostru. Ni se oferă streaming adio/video fie prin intermediul unei rețele locale, fie prin intermediul unei surse online. De asemenea, au fost adăugate și numeroase aplicații printre care se numără: Netflix, YouTube, HBO GO, Hulu Plus, Pandora, Plex, MLB.TV, ESPN, Crunchroll, MLS, Vevo, Google Play Movies și multe altele. Aflăm că prețul lui Google Chromcast este de 35$ de pe Amazon, sau de pe eMAG.ro la un preț de 249 lei.

2. Apple TV 3140$ – Amazon

Apple TV 3

Un alt dispozitiv foarte popular, de această dată sub forma unui set top-box, este Apple TV. Acesta este un media player digital ce poate primi date digitale dintr-o mulțime de surse, date pe care mai apoi le distribuie către televizor. Una dintre cele mai noi generații al acestui dispozitiv este Apple TV 3, generație ce aduce suport pentru playback video la rezoluție 1920 x 1080 pixeli. Datorită aplicației Remote ce este disponibilă pentru platforma iOS, putem controla într-un mod mai simplu și mai ușor conținutul difuzat pe ecranul televizorului. Apple TV 3 poate fi achiziționat la un preț de 140$ de pe Amazon.

3. Amazon Fire TV99$ – Amazon

Amazon Fire TV

După ce mai toți producătorii de pe piață au venit cu soluții de streaming pe piață, și cei de la Amazon s-au hotărât că un astfel de device ar avea un mare succes. Produsul în cauză a venit sub denumirea Fire TV, acesta fiind un mic set top-box ce se conectează la televizorul nostru. Amazon Fire TV oferă o serie de numeroase servicii printre care se numără Amazon Prime (trial 30 zile), Netflix, Hulu Plus, servicii prin care putem achiziționa sau închiria filme/seriale. Amazon Fire TV dispune de un procesor quad-core, 2 GB de memorie RAM, un GPU dedicat, sunet Dolby Digital Plus și suport pentru redare video HD 1080p. Amazon Fire poate fi al vostru pentru suma de 99$.

4. Roku 3 Streaming Media Player93$ – Amazon

Roku 3 Streaming Media Player

Un alt device ajuns la cea de-a 3-a generație este și Roku Streaming Media Player. Acesta este mult mai rapid și mai puternic în comparație cu generația precedentă, oferind acum playback video 1080p și antene dual-band Wireless pentru o viteză sporită. De asemenea, Roku 3 Streaming Media Payer aduce o telecomandă cu jack audio și o pereche de căști incluse în pachet. Prețul lui Roku 3 Streaming Media Player este de 93$.

5. Roku 3500R Streaming Stick50$ – Amazon

Roku 3500R Streming Stick

Iată că Roku mai are un dispozitiv de streaming prezent în topul nostru, de această dată fiind vorba de un device mai micuț și compact, similar cu Google Chromecast. Acesta se introduce direct în portul HDMI al televizorului și se poate dovedi a fi soluția perfectă pentru acele televizoare montate pe perete. Roku 3500R Streaming Stick aduce peste 1000 de canale TV în funcție de locație și preferințe. De asemenea, aflăm și faptul că putem controla device-ul fie prin telecomanda dedicată, fie prin aplicația mobilă disponibilă pentru iOS și Android. Roku 3500R Streaming Stick poate fi cumpărat de pe Amazon la un preț de 49$.

După cum puteți vedea, majoritatea acestor device-uri nu se găsesc la noi în țară, excepția fiind Google Chromecast. Totuși, pentru cei care doresc achiziția unui astfel de dispozitiv de pe site-ul de cumpărături online Amazon, există o metodă prin care putem comanda acele produse pe care Amazon nu le livrează la noi în țară. Pentru a face acest lucru, va trebui ca mai întâi să alegem un serviciu de mail forwarding.

Un astfel de exemplu este MyUS.com, serviciu care oferă o adresă de mailbox de SUA. Prin intermediul unei adrese furnizate de către MyUS.com ce va fi trecută de către noi în cadrul achiziției de pe Amazon, cei de la MyUS.com vor redirecționa coletul către adresa noastră din România pe care am furnizat-o la crearea contului.

Cu toate acestea, serviciul în cauză nu este gratuit, ci necesită o taxă specială la înregistrare, fie un abonament lunar pentru acele cazuri în care avem mai multe colete de redirecționat prin ei. Deși plata doar pentru un pachet este mai scumpă, în acest fel nu va trebui să plătim lunar pentru servicii. Costurile pentru produsele pe care dorim să le achiziționăm printr-un astfel de serviciu se pot calcula pe site-ul acestora, chiar aici. Aflați că pentru un colet de 1 kg cu dimensiunile 30 x 20 x 10 cm va trebui să scoatem 50$, taxă ce include atât transportul, cât și serviciul de forwarding.