Televizorul Samsung bazat pe Tizen OS ar putea sosi în 2014

0
385

Unul dintre directorii Samsung, Boo-Keun Yoon a declarat unei publicații germane faptul că Samsung lucrează la producerea de televizoare ce vor dispune de sistemul de operare Tizen OS. Televizoarele Samsung cu Tizen OS și-ar putea face apariția începând de anul viitor.

fc76bd8726a7e326420f6a7067008965

Compania Coreeană a lucrat la acest nou sistem de operare, dorind ca el să fie o alternativă la Android. Tizen OS îi va da mai multă libertate companiei, deoarece nu va mai trebui să depindă atât de mult pe Google, în ceea ce privește partea de software. Chiar dacă televizoarele actuale din gama Samsung dispun de un software propriu, dacă de acum înainte toate vor veni cu Tizen OS, va fi mai ușor de a oferi device-urilor mai multe funcții și de a le conecta împreună.

Tizen OS va fi folosit atât pe smartphone-uri, cât și la televizoare și electrocasnice. În acest mod, cei de la Samsung doresc să creeze un ecosistem în care toate gadget-urile să se poată conecta între ele. În spatele acestui sistem de operare se alfă Samsung și Intel, companii care au lucrat și încă lucreaza la dezvoltarea lui, încă din 2012.

Via: Cnet