Televizorul LG rulabil prezentat în acţiune; Viitorul e aici! (Video)

0
114

Ştiam de ceva vreme ca LG dezvolta tehnologia ecranelor flexibile, dincolo de televizoarele şi telefoanele care se pot curba uşor. Astfel, sud coreenii au creat un televizor de 18 inch care se poate rula ca un covoraş de yoga şi băga în ghiozdan dacă e cazul.

rolltv

Îl vedeţi în acţiune mai jos, iar acesta este doar un prototip de display OLED flexibil, cu rezoluţie modestă (1200 x 810 pixeli). Acest panou se poate rula până ce ajunge un tub cu diametrul de 3 centimetri. El se bazează pe o nouă peliculă de poliamide aplicată pe spatele panoului şi înlocuind materialul plastic folosit de obicei. Aici apar două avantaje: scade grosimea şi se obţine flexibilitatea.

Până în 2017 LG va obţine un ecran de 60 de inch de acest gen, deci vom putea rula televizorul nostru UHD şi să îl purtăm cu noi în rucsac. Să vedem şi ce sacrificii se vor face pentru atingerea acestui scop. Un lucru e sigur: accidentele cu un Wiimote înţepenit în ecranul televizorului vor dispărea, de vreme ce un ecran flexibil va fi probabil şi incasabil.

Via Engadget