Televizorul LG bazat pe webOS va debuta luna viitoare la CES

0
372

Iată că la un an de la achiziționarea sistemului de operare webOS, cei de la LG sunt pregătiți să lanseze primul Smart TV ce va dispune de acesta OS. Hong Sung-pyo, LG researcher, a dezvăluit că primul TV cu webOS va fi lansat în cadrul evenimentului CES 2014.

ScreenShot017

Aparent, televizorul dispune de un procesor quad-core de 2.2 GHz, și 1.5 GB RAM, memorie suficientă pentru a desfășura o mulțime de procese în background. Încă nu se știe ce formă va avea design-ul final al lui webOS, lucru ce îl vom vedea la momentul respectiv. Acest sistem de operare este cunoscut datorită introducerii de “carduri” multitasking, sistem ce este folosit în prezent pe Android, iOS și Windows Phone.

Hong afirmă că deși cei de la LG au adus destule îmbunătățiri sistemului de operare actual pentru televizoarele Smart TV, aceștia simt nevoie de a avea propriul lor sistem de operare. LG speră că utilizatorii vor achiziționa Smart TV-uri cu noul sistem de operare, și astfel nu vor mai avea nevoie de un dispozitiv third-party ca Apple TV, Roku sau Chromecast. CES 2014 va avea loc în luna ianuarie în Las Vegas, Nevada.

Via: TheVerge