TCL anunţă un nou televizor 4K LED LCD cu tehnologie Quantum Dot

0
83

Urmând trendul pornit la CES 2015, de modelele Quantum Dot de televizoare Samsung şi LG, compania chineză TCL a anunţat la rândul său un televizor de acest gen. E vorba despre un model Ultra HD LED LCD care foloseşte Quantum Dots pentru a genera lumina.

TCL_at_CES_2015

Printre avantajele tehnologiei se număra culoarea mai realistă a imaginilor afişate, creşterea consumului de energie şi multe altele. Aceste “Quantom Dots” sunt nano cristale, materiale microscopice cu proprietăţi interesante. Astfel, atunci când o particulă primeşte energie, ea emite lumină într-o gamă ideală pentru un televizor. TCL a prezentat un model Ultra HD de 55 inch, cu rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli, care include şi tehnologia Color IQ.

Acest model foloseşte LED-uri albastre înfăşurate în Quantum Dots roşii şi verzi, integrate în marginile televizorului. LED-urile albastre nu creează doar lumină albastră, dar şi energia necesară pentru a genera culorile potrivite. Din păcate nu avem şi un preţ pentru acest model, dar având în vedere tendinţa producătorilor chinezi de a oferi modele 4K la 1000 de dolari sau mai puţin, cred că preţul va fi mulţumitor.

via Forbes