SRI achiziţionează un Xbox One şi Kinect pentru a le studia; Vom fi urmăriţi prin Kinect?

0
153

Avem o veste interesantă azi, pe fondul recentelor scandaluri cu încălcarea intimităţii utilizatorului de smart TV sau Kinect. Se pare că SRI a cumpărat un Xbox One şi Kinect pentru a le studia, iar asta ne duce cu gândul nu neapărat la divertisment şi gaming, cât la utilizarea lor pentru a spiona utilizatorii.

sri_e-crop-644x416

După scandalul cu paranoia legată de webcamurile laptopurilor, care ar fi spionat userii, a apărut apoi problema cu defectul Red Button pe smart TV-uri şi micul scandal cu drepturile de confidenţialitate ale clienţilor Samsung. Nici LG nu sta mai bine si  îşi spionează utilizatorii smart TV în anumite condiţii. Ei bine, Institutul pentru Tehnologii Avansate al SRI va cheltui 2700 de lei pe o consolă Xbox One, cu Kinect inclus.

Reprezentanţii instituţiei ar fi achiziţionat şi 4 controllere wireless, dar şi două jocuri. Aş fi tare curios să aflu despre ce jocuri e vorba, mai ales că dacă Watch Dogs e inclus, e chiar ironic, el fiind un joc despre hacking şi încălcarea intimităţii. E interesant că tehnologia din spatele lui Kinect a fost inventată de Aviad Maizels, un fost agent de informaţii al armatei israeliene, deci totul se leagă.

Oare în cât timp vom fi spionaţi prin Kinect?

Via Ziarul Ring