Sony şi-ar putea vinde divizia TV şi de telefoane mobile din cauza managementului defectuos

0
115

Nici măcar numirea lui Kazuo Hirai (in imagine) la şefia Sony nu a reuşit să scoată compania din criza în ultimii ani, telefoanele şi televizoarele continuând să aducă pierderi serioase companiei japoneze. Profitul e greu de atins şi se vorbeşte tot mai mult despre vânzarea segmentelor TV şi smartphone.

Kaz

2014 a fost un an greu pentru Sony, mai ales pe final, cu problemele cu hackerii, picajul lui PSN şi evident profitul scăzut. Tot în ultimul an a avut loc şi vânzarea diviziei Vaio de notebookuri. Per total pentru 2014 se aşteaptă pierderi nete de 1.9 miliarde de dolari, deci ceva trebuie făcut. Segmentul de televizoare va fi vândut, după modelul celui Vaio şi se vor face restructurări ce vor implica 10.000 de joburi tăiate.

Succesul Sony s-a bazat în 2014 exclusiv pe echipamente foto şi pe PlayStation 4, deci pe aceste două segmente va miza de acum încolo firma asiatică. Cea mai mare problemă a vânzării unei porţiuni a companiei e costul mare al restructurării pe termen scurt. Întrebarea e, cine va cumpăra această divizie care pierde continuu bani? În vreme ce Samsung şi LG mizează pe inedit, pe televizoare care se curbează, diagonale variate şi s-au alăturat trendului 4K foarte rapid, Sony a întârziat să aducă inovaţii prea mari seriei de televizoare Bravia, de aici şi problemele sale.

În plus, un televizor Bravia echivalent cu un LG sau Samsung costa mult mai mult decât produsul rival.

via technews.tw