Sony contraataca! Floodeaza site-urile de torente ce includ filmele sale piratate

0
102

Sony a avut parte de un hack grav în noiembrie, în urma căruia câţiva terrabytes de date au fost furaţi, inclusiv filme nelansate încă, documente secrete şi chiar contracte ale actorilor şi mailuri către celebrităţi. Sony Pictures a trecut la contraatac în această săptămână, ţintind către site-urile de torente.

6f469135b444c8db4be0ad0d6847d72b757

Cei de la Recode au aflat că site-urie de partajare şi torente au început să fie atacate de Sony. Compania foloseşte dată centerele uriaşe Amazon pentru a a face flood contra respectivelor site-uri. Practic, toate torentele cu datele Sony primesc seederi de slabă calitate şi vitezele de download scad, iar accesul la fişiere e limitat. Ca să nu mai vorbim ca anumite trackere pot pica în urma acestor atacuri.

FBI-ul s-a implicat în ancheta ce a urmat atacurilor la adresa Sony, desfăşurate pe 24 noiembrie. Oficialii agenţiei federale au declarat chiar că atacul a fost atât de puternic încât ar fi pus probleme şi unui site guvernamental. Există dovezi ca hackerii nord coreenii ar fi în spatele acestui atac, dar încă nu au fost găsiţi vinovaţii. Să vedem cum va continua Sony contraatacul, cu metode mai mult sau mai puţin legale.

via The Verge