Samsung România răspunde oficial legat de viaţa privată şi controlul vocal de pe televizoarele sale; Nu sunt motive de ingrijorare!

0
63

Pentru că simţeam că aţi rămas cu unele neclarităţi după articolul de ieri, azi revenim cu informaţii extra, furnizate chiar de către Samsung România. Producătorul de televizoare smart cu recunoaştere vocală a reacţionat la materialele din presa legate de potenţiala încălcare a intimităţii utilizatorilor şi revine cu detalii mai clare.

The-Future-of-Smart-TVs_m2

Astfel, în comunicatul de presă se afirmă că “Pentru toate Smart TV-urile Samsung cu aceste specificații, din orice serie și indiferent de anul de fabricație, folosirea informațiilor personale selectate este efectuată în condiții de maximă transparență şi securitate. Cu toate acestea, dacă utilizatorii, indiferent de motive,  doresc să dezactiveze aceste opţiuni, ei o pot face.”

De menţionat şi că Samsung ne asigura că soluţiile sale de securitate, inclusiv criptările de date pentru securizarea informaţiilor personale sunt standard în industrie şi se afla în conformitate cu legislaţia UE. Un lucru important de ştiut, este ca televizoarele cu recunoaştere vocală activată vor colecta DOAR informaţii care presupun comenzi ale televizoarelor sau propoziţii folosite pentru căutări.

Utilizatorul va fi informat de activarea funcţiei, prin prezenţa unui icon în formă de microfon pe ecran. Informaţia rostită este livrata către un server, pentru recunoaşterea comenzii şi efectuarea sa. Samsung precizează şi că doar 5% dintre televizoarele pe care le vinde pe piaţa locală au funcţia “Voice control”. Ea e pornită doar atunci când o activează utilizatorul şi poate fi dezactivată uşor.

Dacă nu este percepută nici o comandă timp de 15 secunde, functai de recunoaştere vocală se dezactivează automat. Televizorul nu e capabil să înregistreze sunetele, ci doar să proceseze comenzi, conform Samsung. În plus, informaţiile nu sunt vândute către terţe părţi, continua declaraţia oficială. Deci nu pare a fi cazul să ne alarmăm de scenarii Orwelliene deocamdată…