Samsung prezintă un prototip de televizor ce rulează Tizen OS (Video)

0
398

După ce zilele trecute am aflat că primul smartphone ce rulează sistemul de operare Tizen OS a fost lansat pe piață, device numit Samsung  Z, astăzi putem afla mai multe despre planurile Samsung de aduce acest sistem de operare și pe televizoare, o categorie de produse ce se află în tendințele actuale.

Tizen-Developer-Conference-TV-3-700x466

Deși Samsung promite că un astfel televizor ce va rula Tizen OS nu va fi lansat decât spre sfârșitul anului, până atunci ne putem face o idee cu privire la ce va oferi un Smart TV cu Tizen OS. Recent, în cadrul conferinței Tizen, Samsung a prezentat un prototip de televizor ce rulează acest sistem de operare

tizen-smart-tv

Aflăm că Tizen este un sistem de operare bazat pe platforma open-source Linux ce aduce atât stabilitate în funcționare, cât și o viteză sporită. Televizorul Tizen va putea rula aplicații în format tpk și widget-uri. În materialul video de mai jos putem observa un launcher de aplicații prietenos și modul de vizualizare mediat pentru muzică și videoclipuri. De asemenea, primim și un browser web ce ne va ajuta să vizionăm materiale video de pe unele site-uri ce nu au o aplicație proprietară.

Tizen-Developer-Conference-TV-2

via: tizenexperts.com