Samsung lansează în România noile televizoare SUHD 2015; dispozitive cu ecran curbat, rezoluție UHD și Tizen OS la pachet

0
62

În această dimineață la ora 11:00, Samsung România ne-a invitat la un eveniment în cadrul căruia noile televizoare SUHD 2015 au fost dezvăluite oficial pe plan local. Conferința de presă a avut loc la galeria Galateca în București, locație demnă pentru afișarea operelor de artă la care inginerii Samsung au lucrat preț de un an. La fața locului s-au aflat atât persoane din media, cât și parteneri sau angajați ai companiei sud-coreene.

DSC_0306

Evenimentul a început puțin după ora stabilită, moment în care pe scenă au urcat câteva persoane din interiorul companiei ce ne-au vorbit despre noile produse lansate astăzi în România, și despre caracteristicile acestora. Am descoperit faptul că toate aceste modele prezentate astăzi sosesc cu panouri curbate și rezoluție 4K, la care se adaugă și noul sistem de operare Tizen OS, platformă regăsită și pe un smartphone lansat de către companie de curând.

u

Printre televizoarele ce mi-au atras atenția s-a numărat în primul rând modelul Samsung JS9500 de 65 inch, televizor curbat cu grosime foarte redusă ce beneficiază de tehnologia 3D, Smart TV și de 4 intrări HDMI. De asemenea, acest televizor are parte de o rată de refresh de 240 Hz, cât și de o tehnologie specială prin care pixelii de culoare neagră sunt dezactivați pe parcusul redării video, modalitate prin care energia se reduce, iar nivelul de negru este foarte aproape de realitate.

DSC_0236

Nu în ultimul rând, televizorul mai sus menționat folosește o tehnologie bazată pe nano-cristale prin care culorile și imaginile vor fi mult mai vii și imersive. Pe lângă acest model, am petrecut câteva minute și cu Samsung JS9000, un televizor SUHD ce sosește în variante de 48, 55, 65 sau 78 inch. Acesta beneficiază tot de un panou curbat, cât și de noua telecomandă ce se conectează la televizor prin intermediul unei conexiuni Bluetooth.

DSC_0307

Produsele aduse astăzi de către Samsung în România sosesc la pachet și cu sistemul de operare Tizen OS prin care ni se oferă mai multe beneficii și o interfață mai simplistă. În primul rând, datorită procesoarelor octa-core integrate la pachet, vom remarca faptul că navigarea este lipsită de lag. De asemenea, acest OS dispune de o tehnologie denumită Quick Connect prin care putem controla televizorul utilizând un smartphone, cât și distribui conținut video/foto cu doar un tap pe ecran.

DSC_0257

Cât despre prețuri, încă dintr-un articol anterior am descoperit că sumele ce va trebui să le scoatem din buzunar pentru aceste televizoare nu sunt deloc unele modice, acestea fiind afișate mai jos. Luând în calcul faptul că Samsung introduce aceste noi produse pe piața din România, ne-am putea aștepta ca versiunile din anii precedenți să aibă parte de reduceri consistente.

Prețuri: