Samsung îşi vinde smart TV-urile cu reclame pop-up Yahoo

0
60

Televizoarele Smart TV de la Samsung au un aspect interesant descoperit în această săptămână. Compania experimentează cu modalităţi de a afişa reclame pe ecran, similare cu cele pe care le vedeţi atunci când navigaţi pe Internet.

samsung-smart-tv-1

Totul a pornit de la David Chartier, un blogger tech care a postat o fotografie cu o reclamă pop-up pentru o aplicaţie Yahoo, Broadcast Interactivity. Se pare că reclama i-ar fi apărut pe Smart TV lui David saptamana trecută, în vreme ce el se uită la Apple TV. Chartier a făcut ceva investigaţii şi a descoperit o aplicaţie numită SyncPlus, care dezactivează reclamele pop-up de pe televizor.

Dacă viitorul televizoarelor Samsung implica astfel de reclame, trebuie să recunosc că avem o problemă. E bizar că trebuie o aplicaţie specială pentru a opri reclamele şi nu o funcţie în cadrul setărilor televizorului. Samsung a declarat oficial că bloggerul a primit reclama ca rezultat al unui parteneriat al companiei cu Yahoo.

Ei au declarat şi că în zona Smart Hub/Terms & Policy/Yahoo Privacy Policy de pe TV se poate dezactiva această funcţie. Acesta nu e un caz singular, de vreme ce şi Panasonic afişează reclame pe televizoarele sale smart.

Via m.sfgate.com