Redmi Smart TV X a debutat oficial: televizor 4K de 322 dolari

0
1198

Xiaomi, sau mai bine zis ramura sa Redmi a avut un eveniment astăzi, în cadrul căruia a prezentat telefonul Redmi 10X, dar şi un nou smart TV numit Redmi Smart TV X. Costă doar 322 dolari şi vine cu un screen to body ratio impresionant de 97%. Modelul de 322 dolari (X55) este cel de 139 cm, iar o variantă mai mare, de 165 cm (X65) costă 462 dolari.

Televizoarele acestea 4K cu ramă metalică au o configuraţie ce include 2 GB RAM şi 32 GB stocare, plus suport Dolby Audio. Avem parte şi de tehnologie MEMC pentru compensare a mişcării, plus refresh rate de 60 Hz, cu algoritmi inteligenţi. Redmi Smart TV X vine cu un sistem audio, ce include subwoofer şi un total de 8 speakere. Mai integrează şi microfoane într-un sistem far field ce “bate” la 10 metri. Oferă suport pentru 4 mari platforme video, dar şi pentru asistenţi virtuali.

MEMC înseamnă “Motion Estimation, Motion Compensation”, o tehnologie nouă care ajută televizoarele să prezinte obiecte în msicare rapidă şi în detalii ample, chiar dacă au frame rate mai scăzut. Se pot crea artificial frame-uri pentru filme pentru a compensa mişcarea rapidă. Astfel, un film la 30 FPS se poate vedea şi la 60 sau 120 FPS. Noul Redmi TV vine şi cu funcţii de top Internet of Things, putând controla peste 2000 de dispozitive Xiaomi şi nu numai de tip smart home.

Produsul se lansează oficial în magazinele din Asia pe 10 iunie. Va sosi şi un model mai mic, de 127 cm, al cărui preţ nu e cunoscut încă.