RCS & RDS scoate din grila televiziunile care vor difuza meciurile din Liga 1: Look TV şi Transilvania Live

0
381

RCS & RDS a scos luni, pe 30 iunie din grila sa televiziunile Look TV şi Transilvania Live, cele două posturi care vor difuza meciurile din Liga 1 în următorii ani. Motivul? Cele două televiziuni au renunţat la regimul “must carry” şi solicită tarife de retransmisie din partea cablistilor.

liga-1

Menţionăm că recent Transilvania Live a fost rebranduita în Look Plus, iar scoaterea lor din grila se aplică în toată ţara, inclusiv în Bucureşti. Speculaţiile de pe piaţa audiovizualului indică faptul ca reprezentanţii celor două televiziuni ar fi solicitat operatorilor de cablu un preţ de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia lor de la 1 iulie 2014. Televiziunile doreau să fie difuzate în pachetele de bază ale cablistilor şi să nu fie în pachete separate, cele opţionale cu plata extra.

La ora actuală, UPC şi platformă sa de satelit, Focus Sat au anunţat că vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 şi Cupa Ligii în următorii 5 ani. Şi reţeaua iNES IPTV va transmite aceste meciuri. Între timp RCS & RDS a depus o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, deoarece vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut în regim neconcurential, considera operatorul.

Până ieri Look TV şi Transilvania Live era în lista de must carry, pe poziţia 21 şi respectiv 26. Încă nu îmi este foarte clar cum vor putea abonaţii RCS & RDS să vadă meciurile din Liga 1, care începe peste mai puţin de 2 luni.

Via ZF.ro