RCS & RDS sancţionaţi de CNA pentru că au scos propria televiziune din grilă

0
139

România e încă o dată subiectul unei premiere, de această dată o premieră oarecum bizară. Operatorul de cablu RCS & RDS va fi sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru că nu respectă principiul “must carry” şi a scos din grila propria sa televiziune din Baia Mare: TL+.

rcs-rds

Televiziunea a fost scoasă din grilă în octombrie, aceasta fiind o încălcare a legii audiovizualului. Nu e prima oară când operatorul are parte de o astfel de sancţiune, el scoţând din grilă şi programe must carry precum Naţional 24 Plus, TV5, GSP TV, West TV, Info TV şi Ederly TV în ultimii ani. Ideea de must carry este ca un operator de cablu să retransmită anumite televiziuni din pachetul standard.

Această lege impune ca televiziunile transmite în must carry să fie libere la retransmisie fără condiţionări şi pretenţii financiare. Astfel, televiziunile nu vor primi bani de la cablisti pentru retransmisie. Licenţa canalului TL+ este deţinută de societatea Canal 7 SRL, care are că asociaţi RCS & RDS, cu 51%.

Societatea Canal 7 SRL are sediul în Baia Mare şi îl are administrator pe Verba Csaba, iar acesta a cerut CNA să oblige RCS & RDS să introducă în grila televiziunea mai sus menţionată, în ideea că e singurul post local care funcţionează în Baia Mare.

Via: Business Magazin