Producătorii de panouri TV se vor axa anul viitor în special pe dezvoltarea de produse Ultra HD 4K

0
69

Dacă anul 2014 a fost și încă este perioda în care televizoarele Ultra HD au început să fie din ce în ce mai cerute de către consumatori, se pare că și în 2015 tendința se va menține. Paul Peng, președintele uneia dintre cele mai mari companii producătoare de panouri TV, și anume AU Optronics (AUO),  a declarat de curând faptul că în anul următor focus-ul va fi pus pe dezvoltarea de panouri Ultra HD plate și curbate.

AUO-65-inch-4K-Ultra-HD-TV

De asemenea, și cei de la Innolux au declarat că se vor axa în procent de 100% pe dezvoltarea de echipamente 4K Ultra HD cu diagonale cuprinse între 50 și 85 inch. Pe lângă producția de panouri destinate televizoarelor, companiile mai sus menționate vor avea în plan dezvoltarea și de display-uri pentru smartphone-uri sau tablete ce vor sosi la companii ca Xiaomi, Lenovo sau Huawei.

Aceste panouri destinate smartphone-urilor vor adopta tehnologia LTPS TFT LCD. Aflăm că în acest moment, filialele AUO Singapore și Taiwan produc aproximativ 52.000 de panouri LTPS TFT LCD, iar producția poate crește curând. Ținând cont de faptul că producătorii de display-uri Ultra HD vor lansa în mare parte astfel de produse, ne așteptăm ca în anul viitor să vedem pe piață și produse 4K cu prețuri acceptabile.

via: digitimes.com