Primele dispozitive tv-box cu procesoare quad-core Rockchip RK3288 și-au făcut apariția pe piața din China

1
72

Deși noul chip quad-core al celor de la Rockchip, și anume RK3288, și-a făcut apariția acum câteva săptămâni pe o serie de tablete, iată că de curând au început să iasă la iveală și primele seturi tv-box ce au în componență acest procesor format din 4 nuclee Cortex A17 și dintr-un GPU Mali 760.

rk3288-tv-stick

Printre primele dispozitive tv-box cu procesor Rockchip RK3288 se numără și stick-ul Android TV Mini PC RK3288, dispozitiv ce vine cu atât cu un port USB la un capăt, cât și cu un port HDMI în celălalt capăt. Acesta permite utilizarea sistemului de operare Android pe monitor sau televizor, aducând astfel la dispoziția utilizatorului funcții de tip Smart TV. Din punct de vedere al specificațiilor, acest mic device oferă 2 GB RAM, 8 GB de stocare, un slot pentru carduri microSD de până la 32 GB, un port microUSB și două porturi USB 2.0. La capitolul conectivitate, ni se oferă WiFi, Bluetooth 4.0 și HDMI 1.4A.

rk3288-mini-pc

De asemenea, și modelul din imaginea de mai sus reușește să ofere în mare parte aceleași specificații tehnice, dar sub o altă formă de design. Aflăm și faptul că ambele dispozitive vin cu suport pentru ieșire video 4K și 8K.

via: liliputing.com

 

Android TV Mini PC RK3288

This model is a bit bigger and looks more like a WiFi router than a flash drive. It measures 5.6″ x 4.3″ x 0.8″ and has room for a few more features including an external WiFi antenna and an Ethernet jack.

Other specs are pretty much the same as those for the smaller model, including 2GB of RAM, 8GB of storage, WiFi, Bluetooth, and a microSD card slot.

Both product descriptions mention support for 8K video input and 4K video output and support for H.265 video.