Platforma Opera TV Snap începe să fie din ce în ce mai populară printre dezvoltatorii de aplicații Smart TV

0
80

Lansată în 2013, platforma Opera TV Snap este locul unde dezvoltatorii de conținut pot crea și publica aplicații pentru Smart TV în mod gratuit. Aplicațiile astfel create ajung să facă parte din Opera TV Store, care mai apoi sunt monetizate. Astăzi aflăm că tehnologia folosită de Opera TV Snap se extinde din ce în ce mai mult, pe mai multe platforme video.

Screenshot (23)

Astfel prin tehnologia utilizată de Opera TV Snap se creează o soluție foarte simplistă prin care creatorii de conținut sunt îndrumați pas cu pas în procesul de dezvoltare a unei aplicații, monetizarea ulterioară și distribuția. Monetizarea propriu-zisă are loc prin platforma de advertising Opera Mediaworks. De asemenea, aflăm și faptul că Opera TV Store a fost aleasă de 11 mari producători de televizoare și de seturi top-box printre care se numără Sony, TiVo și Samsung.

Aneesh Rajaram, Senior Vice-Președinte al departamentului TV și Device-uri din cadrul Opera Software a declarat: “Nu există o metodă mai rapidă pentru creatorii de conținut pentru a intra în living-ul populației, aceasta fiind principalul nostru scop atunci când am dezvoltat platforma Opera TV Snap. Potențialul fiind realizat pentru pc-uri, terminale mobile și tablet, dezvoltatorii pot ataca acum și lumea TV, categorie de produse ce oferă o experiență mult mai mare și mai captivantă”.

via: Advancedtelevision