Piaţa set top boxurilor ajunge la o valoare de 4.8 miliarde de dolari in trimestrul 2

0
76

Piaţa set top boxurilor va ajunge la 4.8 miliarde de dolari valoare în trimestrul 2 al acestui an, dar piaţa nu sta chiar bine, conform un studiu Infonetics. Piaţa globală set top box este într-o perioadă de tranziţie şi deşi numărul de unităţi trimestriale livrate a crescut, livrările anuale au scăzut.

Global_stb_market2014

Aproape toate categoriile de gadgeturi de acest gen au înregistrat creşteri în trimestrul 2, iar livrările de antene de sateliţi şi gadgeturi asociate au continuat să scadă. La nivel global veniturile din piaţa set top box, inclusiv IP, cablu, satelit, DTT şi OTT au crescut cu 4% în trimestrul 2 faţă de cele 3 luni precedente. Astfel s-a ajuns la o valoare a pieţei de 4.8 miliarde de dolari.

Livrările de unităţi set top box au scăzut cu 3% faţă de trimestrul 2 al anului 2013. Arris este producătorul global cu cea mai bună cota pe piaţa set top box, în creştere de cota de piaţa cu 2% în ultimele 3 luni. Serverele media OTT devin din ce în ce mai mult preferatele publicului, mai ales pe piaţa din China, unde conţinutul video gratuit abundă. În 2018 set top boxurile de tip satelit vor ajunge la 36% din veniturile segmentului, se pare.

via broadbandtvnews.com