Philips prezintă noi televizoare OLED şi LCD: modelele 805 şi 855 cu AI şi Ambilight + altele

0
634

După CES 2020, Philips a mai organizat o conferinţă în Olanda, unde a anunţat noi modele de televizoare OLED şi LCD, pe care le va pune în vânzare în acest an. Produsele vor ajunge în magazinele din Europa în următoarele 6 luni. Ies în evidenţă modelele OLED 805 şi 855, cu diagonale de 55 şi 65 inch. Ele sunt primele care vin cu generaţia a patra de procesoare Philips P5 şi AI.

Inteligenţa artificială înseamnă că machine learning-ul va fi folosit pentru a analiza milioane de clipuri şi teste de calitate, creând o bază de date care indică idealul unei imagini afişate. Softul e pregătit şi pentru situaţii când vrei să vizionezi un meci, un film sau un joc video şi asta necesită diferite setări de contrast, culoare, sharpness şi mişcare. Sistemul AI Philips este gândit pentru a împărţi conţinutul în 5 categorii: landscape/natură, tonalitatea pielii, sport/mişcare, contrast/negru şi animaţii.

Rezultatul ar trebui să fie cât mai apropiat de realitate. Philips OLED 805 şi 855 vor fi televizoare cu Android TV la bord şi iluminare Ambilight pe 3 laturi, emiţând lumină colorată pe de sus, din stânga şi dreapta. Totul de dragul imersiunii în experienţa video. Ambele modele nou anunţate vin cu o telecomandă complet nouă, dar şi cu un sistem audio multi speaker de 50W, cu 4 radiatoare pasive pentru extra bas. Au şi suport Dolby Atmos, dar şi Dolby Vision, HDR10+, HDR10 şi HLG HDR.

Care sunt diferenţele dintre 805 şi 855? Designul ar fi o diferenţă, modelele 805 având un suport eloxat, finisat în crom închis la culoare. 855 are un suport central cromat întunecat înclinat spre masă pe care stă TV-ul. Varianta de 65 inch de OLED 855 are un suport T-arc. Se pare că Philips ar pregăti şi un model special OLED high end cu acustică Bowers & Wilkins. El vine la IFA 2020.

Până atunci Philips a prezentat şi modelul 4K HDR 9435S, care vine în variante de 55 inch şi 65 inch. Acesta este un LCD cu acustică Bowers & Wilkins, cu output de 50W (2.1.2). Aici avem un engine de procesare P5, dar nu cel de generaţie a patra de pe modelele OLED. Foloseşte iluminare LED directă şi gamă largă de culoare. Are şi Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR10+ şi HLG.

A apărut şi modelul de 43 inch Philips 9235, care aduce cu cele mai mari, doar că vine cu sistem 2.1 de 40W şi un sistem de iluminare edge LED. A mai sos şi seria 8505 Performance LED, cu modele midrange de 43 inch, 50 inch, 58 inch, 65 inch şi 70 inch. Au procesare P5, Dolby Vision, HDR10+, iluminare directă LED şi panouri wide color. Toate au Android TV Pie. Aşteptam acum şi date de debut la noi în ţară şi preţuri.