Peste 50 de ţări sunt pregătite pentru oferirea de servicii TV 4K

0
81

În jur de 52 de ţări şi regiuni sunt gata să facă trecerea la servicii TV 4K, având vitezele Internet destul de ridicate pentru a susţine o ofertă de acest gen. Informaţia vine prin intermediul unui studiu Akamai, acest provider de servicii cloud fiind respectat în domeniu.

DirecTV_4K_Star_Trek

Conceptul de “4K Ready” înseamnă că o anumită ţară e gata să ofere publicului larg viteze de conexiune de peste 15 Mbps, susţinând deci servicii 4K. Streamurile Ultra HD adaptive au nevoie de o lăţime de bandă între 10 şi 20 Mbps. Există şi alţi factori de luat în calcul aici: disponibilitatea televizoarelor 4K, a set top boxurilor şi echipamentelor operatorilor, dar Akamai nu i-a inclus pe aceştia în studiu.

Numărul de ţări pregătite pentru 4K este cu 32% mai mare faţă de anul trecut, dar cu 2.8% mai mic decât în trimestrul trecut. Coreea de Sud este ţara cea mai adaptată la noua tehnologie de consum video, cu două treimi din conexiuinle sale fiind de 15 Mbps sau peste. Sunt 100% sigur că şi România se afla pe această listă, dar mai este cale lungă până la trecerea la 4K, avand în vedere că nici televiziune complet Full HD nu avem încă.

via broadbandtvnews