Peste 3000 de servicii on demand disponibile în Europa

0
172

Se pare ca europenii au numeroase surse de unde să îşi ia filmele legal şi deşi pe continentul nostru nu avem echivalentul unui Netflix, există peste 3000 de servicii on demand. Marea Britanie, Franţa şi Germania oferă cele mai multe astfel de servicii.

film-europe-on-demand-1

Comisia Europeană a realizat un raport cu privire la aceste oferte, sub supravegherea Observatorului European Audiovizual, care îmi sună ca un soi de CNA european. Raportul arată ca în luna februarie a acestui an existau 3088 de servicii on demand în Uniune. Lista se împarte în servicii TV catch up, cu 1104 produse, canele branduite să emiţători pe platforme deschise (711 servicii) şi servicii de filme video on demand (409).

Ţările cu cele mai multe servicii sunt Marea Britanie, cu 682, Franţa, cu 434 şi Germania, cu 330. 223 de servicii provin din SUA şi au ca target publocul din Europa, unde sunt şi disponibile. 2013 a adus o axare pe terminalele mobile pentru consumul conţinuturilor oferite prin aceste servicii. A fost înregistrată în ultimul an şi o extindere a celor de la Netflix, Amazon, Apple şi Google în această zonă.

Şi HBO şi-a extins ofertă, în special în Europa de Est.

Via broadbandtvnews