Panasonic se afla în discuţii cu LG pentru achiziţionarea de panouri OLED TV

0
76

Forţa companiilor sud coreene pe piaţa TV nu poate fi contestată, atât Samsung, cât şi LG fiind giganţi în acest segment. Astfel, nu ne mira să aflăm că până şi rivalii lor sunt interesaţi să le cumpere soluţiile asociate televizoarelor. Panasonic spre exemplu se afla în discuţii cu LG pentru a cumpăra panouri OLED TV.

lg-oled-tv-640x363

Dimensiunile care îi interesează pe cei de la Panasonic includ modelele de 55 inch şi diagonale mai mari. Informaţiile vin de la publicaţia Sina News Taiwan, iar Sony este la rândul său interesată să facă o achiziţie de acest gen de la LG. Atât Panasonic, cât şi Sony au renunţat la producţia in house de panouri OLED TV, dar nu exclud colaborarea cu branduri externe, fie ele şi rivale.

Avantajul aici este răspândirea tehnologiei OLED, pe care deja Samsung şi LG o promovau pe cât de mult posibil. Analiştii din industrie au ţinut să reamintească faptul că LG Display are o eficienţă de producţie de 80% pentru panourile OLED TV. LG ar putea duce costurile producţiei OLED la valori de 1.5 ori mai mici decât cele ale panourilor LCD TV.

Via Digitimes