Oscar 2015: Iată predicţii ale câştigătorilor şi unde puteţi urmări festivitatea

1
485

Ne pregătim pentru o seară de gală pentru toţi cinefilii, seara Oscarurilor, ajunse la ediţia cu numărul 87. Cu Neil Patrick Harris că amfitrion şi cu o transmisiune în direct în România prin 2 canale locale, nu mai rămâne decât să ne pregătim popcornul şi să privim la TV. Aflaţi că Oscarurile vor fi transmise în direct de Digi Film şi Digi 24, în noaptea de duminică spre luni 22-23 februarie, începând cu ora 2:00.

Neil-Patrick-Harris-oscar

Comentariul va fi asigurat de Irina Margareta Nistor, cu a sa voce inconfundabilă. Festivitatea debutează pe fondul unor proteste ale asociaţiilor americane care susţin drepturile persoanelor de culoare, neglijate la această ediţie a Oscar-urilor. În special filmul “Selma” pare a fi reprezentat o problemă, el descriind lupta lui Martin Luther King pentru a asigura voturi egale şi neprimind decât două nominalizări la Oscar.

Toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să vadă în special care va fi câştigătorul la categoria “Cel mai bun film”, unde în pole position se afla “Birdman” de Alejandro Gonzalez Inarritu, dar şi “Boyhood” de Richard Linklater. Există şi o mică şansă ca “The Grand Budapest Hotel” sau “The Imitation Game” să ne ofere o surpriză. În schimb există două categorii la care practic Oscarul a fost deja câştigat, predicţiile fiind foarte sigure.

best-pic_3166072k

E vorba despre “cea mai bună actrita în rol principal”, unde Julianne Moore cu al său genial “Still Alice” are şanse uriaşe să plece cu Oscarul acasă. Ar fi şi cazul după 5 nominalizări de-a lungul carierei… De asemenea un Oscar sigur îl are J.K. Simmons pregătit pentru producţia “Whiplash”, în care este un diabolic profesor de muzică, care îşi abuzează verbal şi psihic elevii de la conservator.

E încă neclar cine va câştiga statueta pentru “Cel mai bun actor”, deşi Michael Keaton e teoretic favorit pentru rolul din “Birdman”, în ciuda faptului că premiul BAFTA din acest an i-a revenit lui Eddie Redmayne pentru “The Theory of Everything”, iar un BAFTA de obicei precede un Oscar. Avantajul lui Keaton poate veni din faptul că Redmayne a jucat groaznic în “Jupiter Ascending”, ceea ce teoretic îl face să piardă din “punctele” adunate în rolul lui Stephen Hawking din “The Theory of Everything”.

oscars-3--z

E interesant de aruncat o privire şi în secţiunea de animaţii, unde pentru prima oară în mult timp Disney nu mai sunt favoriţi clar. În lipsa unui “Brave”, “Frozen” sau “Tangled”, “How to Train Your Dragon 2” are şanse foarte mari să ia Oscarul, în defavoarea lui “Big Hero 6”, cu care Disney a cam dat greş. E şocant numărul foarte mare de Oscaruri la care este nomimalizat şi “The Grand Budapest Hotel”, iar cel puţin 3 dintre ele sunt ca şi asigurate: cel pentru costume, decoruri şi machiaj.

Un mister e cine va câştiga pentru cea mai bună coloana sonoră, marele favorit fiind teoretic Alexandre Desplat, de vreme ce este nominalizat cu 2 filme: “The Grand Budapest Hotel” şi “The Imitation Game”. Totuşi, cel mai mare impact emoţional l-a avut coloana sonoră din “Interstellar”, iar Hans Zimmer este un nume greu, ce nu poate fi ignorat la Oscar-uri. Ştiu că o să sune răuvoitor din partea mea, dar sper ca “American Sniper” să nu ia nici un premiu, el fiind practic un film de recrutare a soldaţilor americani şi o odă adusă unui mercenar trimis în Afghanistan şi care se lauda cu sute de oameni ucişi, inclusiv copii.

63733031

Că tot am menţionat “Interstellar”, dacă acest film nu ia Oscarul pentru efecte vizuale, atunci ceva e în neregulă. Rivalii săi la această categorie sunt cam neînsemnaţi, mai ales “Dawn of the Planet of the Apes”, deşi “Guardians of the Galaxy” poate emite pretenţii solide. Revenind la eveniment, cea de-a 87-a ediţie a galei Oscar va avea loc la Los Angeles Dolby Theatre, fiind acordate 24 de premii.

lady-gaga-grammys-2015-billboard-650

Ceremonia propriu zisa va începe în jurul orei 3:30 şi sunt curios să văd dacă se va mai face reclamă mascată la telefoane Samsung cu vreo scenetă cu selfie-uri cu vedete, precum cea de anul trecut cu Galaxy Note 3 şi Ellen Degeneres. Reţineţi şi că în cadrul festivităţilor va cânta Lady Gaga, iar Jennifer Hudson are şi ea un număr artistic pregătit, dar va aparea şi Anna Kendrick, care a pregătit ceva special pentru invitaţi.

Jimmy Kimmel va transmite un talk show cu rol de comentariu al Oscarurilor, după eveniment. Voi ce aşteptări aveţi pentru marile premii?