Orange îşi anunţa planurile legate de zona TV pe următorii 5 ani

0
55

CEO-ul Orange, Stephane Richard a prezentat planurile operatorului pe următorii 5 ani în zona TV, în cadrul unei iniţiative numite “Essential2020”. În Franţa se va lansa un nou Livebox în 2016, iar acest set top box nu va rula Android, ci software proprietar.

Orange-building-with-logo

Şansele sunt mari ca mişcările operatorului francez să fie oglindite şi la noi, printr-o abordare similară, mai ales că Orange a câştigat destul de mulţi clienţi în România. Orange e dispusă să aducă şi conţinuturi 4K pe televizoarele clienţilor, deşi acest tip de conţinuturi nu e larg răspândit încă. În România au loc în aceste momente teste pentru acel TV Stick prezentat la MWC 2015.

E vorba despre un rival pentru Chromecast oferit de Orange, care se va lansa în Franţa în următoarele luni. În Spania, firma îşi va creşte prezenţa prin extinderea reţelei de fibră optică şi a ofertelor pe zona TV, dublând veniturile convergente până în 2018. Scopul Orange este de a ajunge la 10 milioane de gospodarii conectabile până la final de 2016.

Orange şi-a manifestat şi interesul în cumpărarea de acţiuni la site-ul video Dailymotion.

via broadbandtvnews