Nokia lansează un smart TV de 109 cm, cu ecran LED 4K; Iată dotările sale

0
1017

Aşa cum ne aşteptam, Nokia a lansat un nou smart TV 4K în această săptămână, un model LED, care a debutat în India. Noul venit are o diagonală de 109 cm şi rulează Android Pie. Are un ecran cu muchii subţiri şi mai multe detalii despre el aflaţi mai jos.

La interior se află un procesor quad core CA53, tactat la 1 GHz, iar acest smart TV Nokia aduce şi 2.25 GB RAM şi 16 GB stocare. Nokia 43″ 4K Smart TV promite pe hârtie o luminozitate de 300 de nits şi unghiuri de vizualizare de 178 de grade. Ecranul suportă tehnologii ca Dolby Vision, HDR10 şi MEMC. Finlandezii par să fi plusat serios la acustică, cu difuzoare de 24W, dar şi tehnologie JBL, care ajută la un bas adânc şi voci curate.

Există şi Dolby Audio şi DTS TruSurround. Atunci când am menţionat Android Pie, ne refeream de fapt la Android TV, evident şi avem posibilitatea de a descărca aplicaţii şi jocuri pe acest TV din Google Play Store. Avem parte şi de suport pentru YouTube şi Netflix, care vin cu butoane dedicate pe telecomanda acestui dispozitiv. În plus exista şi buton dedicat Google Assistant. Televizorul Nokia are şi Chromecast integrat, apropo, iar pe partea de conectivitate avem şi Bluetooth 5.0, WiFi (doar 2.4 GHz), 3 porturi HDMI, 2 porturi USB şi un port Ethernet.

Preţul său este de 380 de euro, în linie cu cât cer LG şi Samsung pe televizoarele lor 4K, doar că fără acustica aşa impresionantă. Sunt curios dacă rămâne doar în India…