Nokia a lansat primul său Smart TV în India; Iată ce dotări şi preţ are modelul de 55 inch

0
264

După îndelungi speculaţii, scăpări şi teasere, iată că Nokia a prezentat în sfârşit primul său smart TV. E vorba despre un model 4K de 55 inch, care a debutat în India printr-un parteneriat cu Flipkart. Dacă vă sună familiar, aflaţi că şi Motorola a apelat la acelaşi retailer pentru a intra pe piaţa smart TV. Avem detalii mai jos.

Flipkart este o platformă e-commerce, adică Amazon-ul Indiei, dacă vreţi. Nokia 55CAUHDN este primul smart TV Nokia, dar nu şi primul televizor, compania având câteva TV-uri în anii ’90, inclusiv unele ajunse în România. Noul model propune un panou 4K cu refresh rate de 60 Hz, lumninozitate de până la 400 nits şi contrast ratio de 1200:1. Are unghiuri de vizualizare de 178 de grade şi adoptă un panou ADS, o variantă derivată din IPS LCD.

Pe lista de dotări avem şi suport HDR, wide color şi Dolby Vision, dar în lipsa de “full array local dimming”, nu cred că vom primi un HDR prea grozav. Pe partea acustică e probabil punctul forte, cu două difuzoare JBL de 24W integrate şi un soundbar integrat în televizor, în zona de jos. Există şi suport Dolby Audio şi DTS Tru Surround. Trecem la interiorul acestui TV, unde se afla un procesor quad core tactat la 1 GHz, cu nuclee Cortex A53, alături de un GPU Mali-450, 2.25 GB RAM şi 16 GB stocare.

Avem şi Bluetooth 5.0 şi WiFi, plus 3 porturi HDMI şi 2 porturi USB. Televizorul rulează Android 9 sub forma lui Android TV, are suport Chromecast şi vine cu aplicaţii ca YouTube, Netflix şi Hotstar. Designul e unul minimalist, cu muchii înguste şi un suport centrat, în zona de jos. Vă costa 589 de dolari şi zic că mai avem de aşteptat până vine în Europa.