Microsoft lansează încă un rival pentru Chromecast: Microsoft Wireless Display Adapter (Video)

0
368

În cadrul IFA 2014 Microsoft a lansat deja un adaptor pentru proiectarea conţinuturilor de pe terminalele Windows Phone pe televizoare sau monitoare. Ei bine, astăzi a fost lansat Microsoft Wireless Display Adapter, încă un accesoriu de acest gen.

Wireless_Display_Adapter_3-4

El are rolul de rival pentru Chromecast şi este un dongle HDMI, care aminteşte de un drive USB supradimensionat. Produsul e alimentat via USB şi este bazat pe Miracast, ca şi micul gadget de la IFA. Prin această tehnologie se realizează un mirroring al ecranului de pe desktop sau terminal mobil pe televizorul vostru. Chromecast în schimb foloseşte doar terminale mobile pentru a controla playbackul.

Produsul costa aproape dublu faţă de Chromecast, iar Microsoft îl vinde la preţul de 60 de dolari, atât prin magazinul propriu, cât şi prin Best Buy. Vânzările încep din octombrie, iar Microsoft Wireless Display Adapter se poate conecta şi la un proiector dacă doriţi, permiţându-vă să proiectaţi via Miracast conţinuturile de pe PC sau telefon. Menţionez şi că dongle-ul lansat de MS la IFA costă 79 de dolari în SUA.

Via gigaom.com