Microsoft ar putea cumpara o cota in DailyMotion

0
77

Primavara se numara companiile… si se cumpara! Daca Facebook a cumparat Whatsapp pe multe miliarde de dolari, se pare ca si Microsoft e gata sa faca o serie de achizitii interesante. Printre ele s-ar putea numara si o cota in DailyMotion, daca ne luam dupa o noua serie de zvonuri.

microsoft__logo

In 2006 Google cumpara YouTube la pretul de putin peste 1 miliard de dolari. De atunci nu au mai existat mari achizitii pe piata web video, mai ales ca YouTube si-a pastrat monopolul. Ei bine, exista acum alternative ca DailyMoton sau Vimeo, iar cu finantarea potrivita, YouTube ar putea fi detronat. Microsoft ar putea cumpara actiuni la DailyMotion, se zvoneste, dupa ce aflam in 2013 ca Yahoo ar fi cumparat 75% din aceeasi companie.

Orange este posesorul lui DailyMotion, iar surse din Franta citate de Reuters declara ca operatorul se afla in discutii cu Microsoft pentru preluarea unei cote in cadrul companiei. E posibil ca Microsoft sa aiba planuri pentru un serviciu video web, care i-ar servi nu doar ca rival pentru YouTube, ci si ca platforma binevenita pe Xbox One.

Via Ubergizmo