Livrările de televizoare Ultra HD au ajuns la 1.6 milioane de unităţi anul trecut

0
381

Televizoarele Ultra HD au atins livrări de 1.6 milioane de unităţi în 2013, cu uriaşa contribuţie a celor 1 milion de unităţi livrate doar în trimestrul 4. Informaţiile vin de la DisplaySearch, iar în spatele creşterii se afla în special China.

DSC_0209

Companiile din China au adus 84% dintre livrările globale de televizoare Ultra HD din 2013 şi 80% din Ultra HDTV-urile din trimestrul 4. Aşteptările sunt ca în perioada următoarea preţurile să scadă şi mai mult pentru aceste produse, pe fondul scăderii preţurilor panourilor TV. Piaţa chineză contribuie masiv la creşterea popularităţii LCD TV-urilor, deşi la nivel local întregul segment TV e în scădere în ultima vreme.

Cele mai populare diagonale în China au fost cele de 39, 50 şi 44 inch, iar în afara Chinei modelele populare au fost de 55 şi 65 inch, produse de Sony, Samsung sau LG. Strategia Ultra HD e vitală pentru companiile de acest gen, în special cele axate pe piaţa high end. Brandul chinez Skyworth a avut cota de piaţă dominantă la capitolul livrări în 2013, iar Sony a menţinut o poziţie de top în afara Chinei.

Via Digitimes