Livrările de televizoare 4K au crescut de 4 ori în primul trimestru, penetrarea ajunge la 20% în 2015

0
386

Televizoarele 4K continuă să câştige teren, cele mai noi cifre publicate oficial arătând că livrările acestor modele au crescut cu 400% în primul trimestru al acestui an. 2015 este şi anul când rata de penetrare a TV-urilor UHD va ajunge la 20%.

sony_104x56

Creşterea de 400% se aplică pentru livrările de modele LCD TV şi e realizată în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior. Au fost astfel atinse 4.7 milioane de modele livrate la nivel global în primul trimestru al acestui an. E interesant că în primul trimestru din 2015 nu s-a înregistrat o scădere de volum de vânzări, deci acea perioadă fusese precedentă de aglomeratul sezon de cumpărături de sărbători.

Creşterea întregului segment TV nu a fost la fel de bună precum cea a modelelor 4K. Livrările totale de televizoare, inclusiv LCD, plasme, OLED şi CRT au scăzut cu 2% faţă de anul anterior. LCD-urile au câştigat o cotă de aproape 3% între timp. În total 9% dintre toate televizoarele livrate în primele 3 luni din 2015 au fost modele 4K, iar peste 31% dintre televizoarele cu diagonale de peste 50 inch au fost cele cu rezoluţie 4K.

Samsung a fost brandul cel mai bine poziţionat în acest segment, generând 32% din veniturile obţinute vânzările globale de televizoare 4K. Cota LG a fost de 15%, urmaţi de Hisense, Sony şi Skyworth.

via digitimes