LG va prezenta tehnologia “Quantum Dot” în cadrul CES 2015

0
339

După cum bine știți, în fiecare an, luna ianuarie este caracterizată de către show-ul CES ce are loc în Las Vegas, târg în cadrul căruia ne sunt prezentate cele mai noi și inovative produse. Din câte aflăm astăzi, cei de la LG Electronics plănuiesc ca la CES 2015 să dezvăluie un televizor 4K Ultra HD ce va folosi tehnologia “Quantum Dot”.

Quantumdot_TV_500

Această nouă tehnologie va oferi utilizatorilor o gamă mai largă de culori, cât și o rată de saturare mai mare în comparație cu televizoarele standard LCD. Potrivit celor de la LG, primele televizoare care vor adopta această tehnologie vor ajunge pe piață în cursul anului viitor, fără a preciza o dată fixă.

Tehnologia “Quantum Dot” funcționează prin intermediul unor nano-cristale cu mărime cuprinsă între 2 – 10 nanometrii, metodă prin care fiecare punct va emite o culoare bazată pe mărimea sa, urmând ca un film compus din astfel de puncte să asigure o luminozitate mai bună, cât și o reproducere a culorilor mai aproape de realitate. Rămâne de văzut și cât de mult va crește prețul odată ce această tehnologie va fi implementată.

via: slashgear.com