LG promite actualizări la WebOS pentru toate televizoarele smart din 2015

1
66

WebOS a primit multe aprecieri şi reviewuri pozitive în versiunea de pe televizoarele smart TV. Vă reamintesc că WebOS era iniţial o platformă pentru smartphone şi tableta creată de către Palm, cumpărată apoi de HP şi vândută către LG anul trecut.

lg-webos-interface-05-640x447

În acest an la CES 2014 am văzut pentru prima oare televizoare LG cu webOS la bord şi interfaţa lor bazată pe cards a făcut impresie bună. Acum LG anunţa planurile sale de viitor, care implică un upgrade major pentru WebOS, ce va sosi anul viitor. Tot sud coreenii anunţa că toate modelele Smart TV din 2015 vor avea webOS la bord. Într-un interviu cu Wall Street Journal, senior vicepreşedintele LG pe segmentul TV, Lee In-kyu a declarat că toate modelele high end de smart TV-uri ale companiei vor rula acest OS la anul.

Compania considera platforma un rival solid pentru Tizen OS al celor de la Samsung, care se va extinde către televizoare. LG are de gând extindă funcţionalitatea OS-ului şi către alte electrocasnice, inclusiv sisteme home automation. Aflăm şi că fiecare versiune webOS va avea un nume de cod, astfel că release-ul actual este Afro, iar cel următor ar putea purta tot nume de frizura.

Via Ubergizmo