LG a lansat LifeBand Touch și o metodă de a ”comunica” cu electrocasnicele din casa ta

0
409

Târgul CES 2014 organizat la Las Vegas a adus din nou o în fața pasionaților de  tehnologie produse inovative, produse pe care până acum le puteam admira doar în filmele SF. LG a muncit din greu, la finele anului trecut aceștia au lansat primul OLED TV curbat din lume, primul smartphone cu display flexibil și lista se updatează acum, cu ocazia acestui eveniment.

Ieri aceștia au făcut publice noi smart TV-uri, acestea fiind primele care rulează noul sistem de operare dedicat lor, sistem de operare numit webOS, în aceasta după-amiaza aceștia au lansat HomeChat și LifeBand Touch, o brățară smart care promite sa aibe grija de sănătatea ta.

Lifeband-Touch-2

Despre această brățara am mai existat zvonuri cu câteva săptămâni în urma, astăzi acele zvonuri s-au adeverit, iar produsul lansat de LG va concura direct cu FitBit si Nike FuelBand+.

lg-lifeband-touch-01LG LifeBand Touch este mai mult decât o brățară de fitness, aceasta are încorporat un display OLED, display pe care vor fi afișate informații utile despre distanța parcursă, pași, calorii și alte detalii de acest gen, însă acestea nu sunt singurele funcții disponibile, LifeBand Touch poate fi sincronizată prin intermediul Bluetooth-ului cu smartphone-ul pe care îl dețineți, pentru moment nu există informații despre device-urile compatibile, iar în urma acestei sincronizări pe display-ul acesteia veți primi informații despre emailurile, sms-urile sau despre apelurile primite.

LG LifeBand Touch va sosi pe piață în al doilea trimestru al acestui an și va avea un preț de aproximativ 180 de dolari, disponibilitatea sa nu a fost anunțată, însa foarte probabil va fi disponibilă și pe plan local.

lg-homechat

Un alt produs, dacă îl putem numi așa, lansat de LG astăzi în cadrul CES 2014 este HomeChat, aplicație prin care vom putea ”comunica” cu mașina de spălat rufe, smart TV-ul, frigiderul sau alte electrocasnice produse de LG. Pentru a putea folosi această aplicație avem nevoie de un smartphone, iar de aici totul va fi floare la ureche.

Cu ajutorul acestei funcții vom putea afișa pe smart TV-ul din living clipuri video, jocuri, poze, muzica, etc de pe smartphone, iar prin intermediul lui HomeChat vom putea afla care este statusul mașinii de spălat, așadar tehnologia produsă de LG ne va ușura viața de zi cu zi și ne va scuti de plimbările din dormitor pana în baie pentru a vedea ”ce face” mașina de spălat.

Dacă LifeBand Touch va avea un preț cât de cât accesibil, cel mai probabil prețul pentru HomeChat va fi puțin mai piperat, iar date despre disponibilitatea acestuia și piețele pentru care va fi disponibil nu au fost anunțate încă.