LG face din Smart TV un “dumb TV” dacă nu partajezi datele de utilizare cu ei

0
125

Un aspect interesant a fost descoperit de către un cititor TechDirt, care a ajuns la concluzia că a înţeles greşit Termenii şi Condiţiile cu care fusese de acord când folosea smart TV-ul sau LG. Aparent, după ce a folosit 2 ani din plin serviciile smart, ele au fost dezactivate atunci când utilizatorul nu a fost de acord cu termenii.

lg-smart-tv-tos-590x330

El dăduse click pe butonul care semnala refuzul său de a partaja datele de utilizare cu cei de la LG. Apoi el a pierdut acces la servicii ca BBC iPlayer sau Netflix. Dacă aruncăm o privire pe politicile oficiale ale companiei, ei au dreptul să facă acest lucru dacă doresc. Aparent, problema nu vine de la LG, ci de la retailer. Retailerul e obligat să informeze utilizatorul legat de aceste politici înainte de achiziţie.

Această problemă îmi aminteşte de situaţia amuzantă cu jocurile de pe PlayStation şi conceptul că de fapt utilizatorul le închiriază şi ele aparţin în continuare de producători. Capcom e un exemplu si jocurile nu pot fi împrumutate la prieteni. Acesta e doar un exemplu de TOS care trebuie citit cu atenţie. Cum vi se pare această decizie? Există totuşi şi un mic workaround la televizoarele LG, prin care bifaţi că sunteţi de acord să partajaţi informaţiile apoi blocaţi domeniile următoare de la acces de pe televizor:

  • ad.lgappstv.com
  • yumenetworks.com
  • smartclip.net
  • smartclip.com
  • smartshare.lgtvsdp.com
  • ibis.lgappstv.com

Via geek.com