LG dezvăluie planurile pentru platforma webOS

0
77

Deși cei de la LG nu au avut încă ocazia să urce pe scena CES 2014, datorită faptului că acest eveniment va începe abia mâine, se pare că divizia din Coreea a prezentat deja televizorul LG cu webOS, sistem de operare ce provine de la HP, și care acum oferă o interfață simplă și ușor de folosit.

ScreenShot020

Potrivit celor de la LG, webOS va fi folosit pe aproximativ 70% dintre Smart TV-urile ce vor fi produse în acest an. Sistemul de operare pentru televizoarele Smart TV va fi cu totul și cu totul diferit față de interfața care era prezentă pe telefoanele mobile Palm, de acum înainte, aceasta fiind caracterizată de 3 funcții: conexiune, comutare și descoperire simplă.

Conexiunea simplă are rolul de a ajuta utilizatorii să seteze televizorul în mod corect, iar la aprinderea televizorului, vom fi întâmpinați de de un caracter animat, numit Bean Bird, care ne va ghida prin meniul televizorului. Comutarea simplă se referă la interfața bazată pe carduri, modalitate prin care vom putea comuta foarte rapid între aplicațiile deschise.

gfd

De asemenea, se pare că LG va oferi și un magazin de aplicații, care va conține selecții ca: Twitter, Netflix, Hulu Plus, Amazon Instant Video, Vudu, CinemaNow și Mlb.tv. Televizoarele LG cu webOS vor integra un browser propriu, iar presa coreeană afirmă că acestea vor beneficia și de control bazat pe gesturi și comenzi vocale. Aceste televizoare vor sosi mai întâi în Coreea, apoi în America, și în Europa.

Via: TheVerge