LG ar putea folosi procesoare Odin pe device-urile din 2014; inclus pe televizoare Smart TV

0
30

În ultimul timp, din ce în ce mai multe zvonuri afirmă că LG ar lucra la o serie de procesoare pe care le vor utiliza pentru propriile produse. Potrivit unui raport venit din Coreea, procesoarele poartă numele de cod “Odin”, și acestea vor fi folosite pe dispozitivele flagship din 2014.

lg-sign

Se pare că vor fi produse atât procesoare quad-core, cât și octo-core, ce vor folosi nuclee Cortex A15 tactate la 2.2 GHz și Cortex A7 tactate la 1.7 GHz. O sursă citată în raport afirmă că posibilele procesoare grafice vor fi Mali T604/624 și T720/760. Motivul pentru care LG a ales să producă procesoare proprii ar putea fi o încercare prin care doresc să reducă costurile de producție și să se alăture celorlalți producători care au la rândul lor procesoare proprii.

Chip-urile Odin vor fi folosite începând de anul viitor, urmând ca cele quad-core să fie integrate pe televizoarele Smart TV, iar cele octo-core să fie disponibile pe smartphone-urile flagship și pe tablete ca LG G Pad 2. De asemenea, LG deține licență pentru sistemul de operare Web OS, și este posibil ca acesta să fie dezvoltat pentru a rula pe Smart TV-urile din 2014. Web OS este sistemul de operare al defunctului Palm, vândut apoi către HP, și în final lui LG. Acesta a fost folosit ultima dată pe câteva gadget-uri lansate de HP în anul 2011.

Via: Ubergizmo