LeapFrog lansează o consolă pentru copiii sub 8 ani: LeapTV

0
378

LeapFrog este o companie cunoscută pentru tabletele pentru copii pe care le produce, iar în această săptămână ei au lansat şi o consolă de jocuri pentru copii. Aparent gadgetul numit LeapTV este o consolă destinată Smart TV-urilor şi care vine şi cu funcţii educaţionale.

Leap_TV

Terminalul poate găzdui peste 100 de jocuri destinate copiilor cu vârste între 3 şi 8 ani şi foarte multe conţinuturi de la Disney sunt oferite pe această platformă. Majoritatea jocurilor se axează pe învăţarea calculelor matematice, ştiinţelor şi a cititului. Copiii pot să folosească un pointer pentru gaming, un concept similar cu cel al controllerului Wiimote. Mişcările corpului pot fi şi ele folosite, integrand astfel şi activitatea fizică în joc.

Evident, există şi controllerele clasice care se folosesc cu două mâini, dar în versiuni mai mici, adaptate la micuţii utilizatori. LeapTV abordează o nişă rar atacată de marile companii producătoare de console şi jocuri. Aparent mai puţin de 1% din zecile de mii de jocuri video sunt destinate copiilor sub 6 ani. Produsul va fi disponibil din septembrie la preţul de 149.99 dolari aici. La pachet va sosi un controller, cablu HDMI, camera cu senzori de mişcare, 16 GB memorie şi WiFi.

Jocurile vor fi vândute pe mici “carduri” în stil GameBoy.

via mashable